Roetfilter reiniging

Aanbieden zonder afspraak

Voor het aanbieden van uw roetfilter hoeft u vooraf geen contact met ons op te nemen. U kunt het roetfilter zelf opsturen, zelf afleveren in Harderwijk, of via een Büchli Partner naar ons laten transporteren. Nadat we het roetfilter ontvangen wordt het zo snel mogelijk behandeld. De afronding van de behandeling varieert afhankelijk van de drukte tussen 1 à 4 dagen na binnenkomst.

De kosten voor reinigen van een personenautoroetfilter zijn € 330,- bruto, voor een industriefilter zoals dat ook voorkomt op landbouw en mechanisatie -machines en dergelijke zijn de kosten € 275,- bruto.
De verzendkosten voor terugsturen belasten wij voor de gangbare markttarieven door.

Indien er sprake is van een defect waardoor reinigen zinloos is, dan nemen we contact met u op.

Aanleveren

LET OP: Het roetfilter aanleveren ZONDER sensoren e.d. (Er worden extra kosten belast indien deze niet zijn verwijderd)
VERMELD DUIDELIJK: Uw N.A.W. gegevens, contactpersoon en telefoonnummer, én het chassisnummer (VIN) van de auto/machine, en kenteken (NL). Dit formulier kunt u gebruiken en meesturen met het roetfilter voor een snelle behandeling.

Deeltjestest en tegendruk van het roetfilter

In veel moderne voertuigen met een dieselmotor is tegenwoordig een roetfilter ingebouwd. Dit om te voorkomen dat schadelijke roetdeeltjes in ons milieu terecht komen. Een goede zaak natuurlijk, maar soms leidt het tot problemen.

Defect roetfilter

Sinds de invoering van de deeltjestest als onderdeel van de A.P.K. worden veel kapotte roetfilters opgespoord. Hiervoor is reinigen geen oplossing meer, daarom hebben we een heel concurrerend ruilprogramma.

Is de uitslag van de deeltjestest te hoog? Dan kunt u best een Büchli-ruilroetfilter bestellen.
Neem hiervoor contact met ons op, of gebruik onze webshop.

 

Verstopt roetfilter

Een belangrijke vraag die leidt tot een blijvend goede oplossing is: “waarom is het roetfilter eigenlijk verstopt”. Als deze vraag met succes beantwoord wordt en het probleem opgelost is, kan het roetfilter worden gereinigd.

Met een ovenbehandeling en uitblazen onder hoge druk worden ook alle vaste delen zoals roet, as en andere delen uit het roetfilter verwijderd. De tegendruk wordt voor- en achteraf gemeten, zodat het effect van de reiniging duidelijk is. Samen met het keuringsrapport garanderen we een juiste werking. 

In veel moderne voertuigen met een dieselmotor is tegenwoordig een roetfilter ingebouwd. Dit om te voorkomen dat schadelijke roetdeeltjes in ons milieu terecht komen. Een goede zaak natuurlijk, maar soms leidt het tot problemen. Diesel Büchli biedt oplossingen die uitdrukkelijk niet bestaan uit het verwijderen van het roetfilter en herprogrammeren van de software. Dit is namelijk illegaal en zeer schadelijk voor mens en dier. Een belangrijke vraag die leidt tot een blijvend goede oplossing is: “waarom is het roetfilter eigenlijk verstopt”. Als deze vraag met succes beantwoord wordt en het probleem opgelost is, wordt het roetfilter grondig gereinigd. Alleen als het roetfilter zelf defect is geraakt is vervanging door een nieuw- of ruilexemplaar noodzakelijk.

Met een ovenbehandeling en uitblazen onder hoge druk worden ook alle vaste delen zoals roet, as en andere delen uit het roetfilter verwijderd. De tegendruk wordt voor- en achteraf gemeten, zodat het effect van de reiniging duidelijk is. Samen met het keuringsrapport garanderen we een juiste werking.


Bekijk dit item uit Büchli TV over roetfilter reiniging